Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

5 octombrie 2010

Acte necesare trecere la pensia pentru limita de varsta

Intrebare:

“Buna ziua,
Ma numesc C.C. si sunt nascut in data de 16.05.1952. In prezent beneficiez de pensie de invaliditate gradul 2. Am intrebat la casa de pensii si mi-au spus ca ma incadrez la pensia de limita de varsta. Pentru a beneficia de trecerea aceasta de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta am inteles ca trebuie sa depun o solicitare la Casa de Pensii. Puteti sa-mi spuneti va rog ce trebuie sa contina dosarul de pensie pentru limita de varsta avand in vedere ca am mai depus inca o data documentatia (copie carte munca, adeverinte grupa etc) atunci cand am solicitat pensia de invaliditate.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu stima,”

Raspuns:
Conform art. 64 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii, cu modificarile si completarile ulterioare, “la împlinirea vârstei standard sau a vârstei standard reduse conform legii pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă, beneficiarul pensiei de invaliditate poate opta pentru cea mai avantajoasă dintre pensii.”

In vederea trecerii din categoria pensionarilor de invaliditate in cea a pensionarilor pentru limita de varsta, un pensionar trebuie sa depuna la casa teritoriala de pensii de care apartine urmatoarele acte, celelalte existand deja la dosarul de pensie de invaliditate:
-cerere;
-cupon de pensie;
-copie de pe buletinul/cartea de identitate.


Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: