Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

2 iunie 2010

Pensie comunitara urmas Italia

Intrebare:

„Buna ziua,

V-am gasit site-ul pe internet si am vazut ca ajutati persoanele cu diverse nelamuriri cu privire la legea aplicarii pensiilor. Si eu ca toti ceilalti am o mare nedumerire: tatal meu a murit in anul 2005 in Italia, avand constract de munca. Acum incerc sa obtin drepturile care mi se cuvin din Italia si nu stiu exact ce acte imi trebuie. Mentionez ca eu sunt studenta in ultimul an la Medicina. Credeti ca ma puteti ajuta cu cateva informatii?
O zi buna,
va multumesc!”

Raspuns:

Intrucat din datele furnizate de dvs., nu ne-ati comunicat un lucru important si anume unde domiciliati in momentul de fata, vom formula raspunsul presupunand ca domiciliati in Romania.

Astfel, trebuie sa va adresati casei teritoriale de pensii de care apartineti, pentru a completa formularele E203 si E207, la care anexati documentele doveditoare ale perioadei de asigurare realizate de tatal dvs. in Italia, certificat de deces, certificatul de nastere din care sa rezulte faptul ca va continuati studiile.
Daca dvs. beneficiati deja de pensie din Romania, atunci completati numai formularele E203, E 207 si prezentati documentele justificative ale perioadelor de asigurare realizate de tatal dvs. in Italia.
Ulterior, aceste formulare vor fi transmise de catre casa teritoriala de pensii institutiei competente din Italia, in vederea certificarii acestora.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: