Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

29 iunie 2010

Inscriere pensie - grupa II de munca

Intrebare:

“buna ziua,
sint nascut pe 09.05.1949,am 35 ani si 10 luni de contributie la fondul de pensii
si am 15 ani si 10 luni de grupa a II-a de munca.
va rog sa-mi spuneti cind pot depune dosarul pentru iesire la pensie anticipata partiala.
multumesc, V.”

Raspuns:
Avand in vedere faptul ca sunteti nascut la data de 9 mai 1949, varsta standard de pensionare este de 64 de ani si 9 luni, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 34 de ani si 6 luni, conform prevederilor legale in vigoare la aceasta data.
In conformitate cu dispozitiile art.42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.
Prin urmare, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare si a desfasurat activitate in conditii deosebite de munca (grupa I si II munca) o perioada totala de 15 ani si 10 luni conform celor specificate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 3 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 61 de ani si 9 luni, de la data de 9 februarie 2011.
Potrivit prevederilor legale, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare de 34 de ani si 6 luni, conform datelor precizate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 59 de ani si 9 luni (6 februarie 2009). Astfel, la aceasta data puteti depune de dosarul de pensie anticipata partiala.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: