Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

12 iunie 2010

Informatii inscriere pensie anticipata partiala

Intrebare:

“Buna ziua,
Va rog, daca se poate, sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Sunt femeie, am 54 de ani si 1 luna (nascuta in aprilie 1956), perioada de cotizare 33 ani si 9 luni si in grupa I de munca am lucrat 4 ani si 5 luni. Va rog sa-mi spuneti cand as putea iesi la pensie anticipata partiala.
Va multumesc.”

Raspuns:

Din analiza celor spuse de dvs., reiese ca sunteti nascuta in luna aprilie 1956, varsta standard de pensionare fiind de 60 de ani si stagiul complet de cotizare de 30 de ani, conform prevederilor legale in vigoare la aceasta data. Prin urmare, puteti solicita pensie pentru limita de varsta incepand cu luna aprilie 2016.
Conform celor mentionate de dvs., stagiul de cotizare realizat efectiv de dvs. este de 33 ani si 9 luni, ceea ce inseamna ca, potrivit prevederilor legale, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani, aveti dreptul la pensie anticipata partiala cu 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare.
Prin urmare, in raport de dispozitiile legale in vigoare la aceasta data, puteti solicita pensia anticipata partiala incepand cu varsta de 55 de ani, respectiv din luna aprilie 2011.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: