Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

7 iunie 2010

Informatii inscriere pensie anticipata partiala

Intrebare:

“Ma numesc Maria sint nascuta la data de 27.06.1953 si am o vechime in cimpul muncii de 29 ani. Asi dori sa stiu daca ma pot pensiona anticipat partial din luna iunie 2010 si care sint conditiile. Va multumesc. ”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascuta in data de 27 iunie 1953, varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 5 luni si stagiul complet de cotizare de 28 de ani si 10 luni. Prin urmare, puteti solicita pensie pentru limita de varsta incepand cu data de 27 noiembrie 2012, conform prevederilor legale in vigoare la aceasta data.

Conform prevederilor legale in vigoare, puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare de 28 de ani si 10 luni.

La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale nu se au în vedere stagiile asimilate (cum ar fi armata, facultatea sau perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate).


Prin urmare, intrucat din cele specificate de dvs. ati realizat stagiul de cotizare mentionat mai sus, va puteti inscrie la pensie anticipata partiala la aceasta data, putand depune dosarul de pensie la casa teritoriala de pensii de care apartineti, conform prevederile legale in vigoare la data intocmirii prezentului raspuns.

Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: