Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

2 iunie 2010

Informatie inscriere pensie anticipata partiala - stagiu de cotizare

Intrebare:

“Buna ziua,
Sunt nascut in 04.07.1953 . La 01.06.2010 am un stagiu de cotizare de 34 ani ,3 luni si 28 zile.Spuneti-mi va rog cand ma pot pensiona ( anticipat, anticipat parti)
Cu stima”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascut in data de 4 iulie 1953, varsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 35 de ani.

Potrivit prevederilor legale, persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare pot solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare (respectiv din data de 4 iulie 2013, in cazul dvs.).
Intrucat nu ati realizat decat un stagiu de cotizare de 34 ani, 3 luni si 28 zile, mai putin decat stagiul complet de cotizare cerut de lege de 35 de ani, nu puteti beneficia de pensie anticipata sau pensie anticipata partiala.
Mentionam ca la stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate partiale, nu se au in vedere perioadele asimilate, respectiv: cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora, serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat si nici perioadele in care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate.
Prin urmare, in cazul in care realizati stagiul complet de cotizare, puteti solicita pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani, incepand cu data de 4 iulie 2013.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: