Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

16 februarie 2010

Informatii inscriere pensie

Intrebare:

“Sunt nascut pe 05.04.1952 lucrez ca sofer din 01 septembrie 1970 am 2 ani armata la arma marina ,ma pot pensiona anticipat si cand , MII DE MULTUMIRI.”

Raspuns:

Din analiza celor spuse de dvs., reiese ca sunteti nascut in data de 1 septembrie 1970, varsta standard de pensionare fiind 65 de ani si stagiul complet de cotizare de 35 de ani. Prin urmare, puteti solicita pensie pentru limita de varsta de la data de 5 aprilie 2017.

Potrivit prevederilor legale, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare, puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 60 de ani (5 aprilie 2012).
La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate parţiale nu se au în vedere stagiile asimilate (cum ar fi armata, facultatea sau perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate).
Mentionam ca nu ati facut nicio precizare in mesajul dvs. ca ati putea beneficia de vreo reducere prevazuta de Legea nr. 19/2000 sau de o lege cu caracter special.
Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: