Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

2 februarie 2010

Informatie inscriere pensie anticipata partiala - grupa II de munca

Intrebare:

“Buna ziua, sunt nascut in data de 02 06 1953, sunt angajat cu carte de munca fara intrerupere din data 01 07 1971, am 20 ani de grupa II, doresc sa stiu la ce varsta pot iesii anticipat la pensie.
Multumesc!”
Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascut la data de 2 iunie 1953, varsta standard de pensionare este de 65 de ani, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 35 de ani.
In conformitate cu dispozitiile art.42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.
Prin urmare, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare si a desfasurat activitate in conditii deosebite de munca (grupa a II-a de munca) o perioada de 20 ani, conform celor specificate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 4 ani si 6 luni inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 60 de ani si 6 luni, de la data de 2 decembrie 2013.
Potrivit prevederilor legale, pentru ca ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, puteti solicita inscrierea la pensie anticipata partiala cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, respectiv de la implinirea varstei de 60 de ani (2 iunie 2013).
Cu bine,
Specialist pensii.

Un comentariu:

felicia g spunea...

am 30 ani cotizati 19 ani grpa IIdemunca varsta 55ani 6luni varog sa-mi spuneti daca pot iesi la pensie anticipata si cu cat voi fi penalizata multumesc