Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

21 februarie 2010

Calcul punctaj mediu anual

Intrebare:

“sunt pensionata ptr limita de virsta in 2007 si nu sunt multumita cu calculul ptr gr de munca daca ati putea sa mi spuneti cum fac casele de pensii acest lucru de tot timpul este in detrimentul nostru al pensionarilor. va spun dupa decizie stagiu complet 28ani 8luni cnascuta in 11 o1 1953
conditii speciale 3ani 6luni
vechime totala 37ani 4luni 6 zile
am lucrat in gr 1 1an 6 lun 5 zile
in gr2 16ani 2zile
va rog sami faceti si mie un calcul ca dupa cum spuneti d voastra trebuia sa mi se reduca virsta de pensionare cu mai mult de 3ani si 6 lunisi va rog sa mi mai spuneti daca este adevarat ca punctaju;lobtinut ptr grupe se imparte la20 va multumesc anticipat”

Raspuns:

Avand in vedere faptul ca sunteti nascuta la data de 11 ianuarie 1953, varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 4 luni, iar stagiul complet de cotizare cerut de lege este de 28 de ani si 8 luni.

In conformitate cu dispozitiile art.42 alin.(1) din Legea nr.19/2000, asiguratii care au realizat stagiul complet de cotizare si care si-au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare conform tabelului nr.1 din lege.

Prin urmare, intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare cerut de lege de 28 de ani si 8 luni si ati desfasurat activitate in conditii deosebite de munca-grupa a II-a de munca o perioada de 16 ani si 2 zile, conform celor specificate de dvs., puteti solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, cu 3 ani si 6 luni inaintea implinirii varstei standard de pensionare, lucru care s-a si intamplat prin decizia emisa in anul 2007, respectandu-se prevederile legale de mai sus.

Punctajul mediu anual realizat de asigurat în toata perioada de cotizare (asupra caruia se aplica valoarea punctului de pensie) se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale realizate de asigurat în intreaga perioada de cotizare (toata perioada cat a desfasurat activitate) la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare, prevăzut în anexa nr. 3 din Legea nr. 19/2000.

Prin urmare, in mod corect punctajul dvs. a fost impartit la 28 de ani si 8 luni, care este stagiul complet de cotizare cerut de lege in cazul dvs., in functie de data nasterii.

Cu bine,
Specialist pensii.

Niciun comentariu: