Adresa noastra de e-mail este
desprepensii@gmail.com

31 martie 2009

Confirmare a ministrului cu privire la varsta de pensionare

O noua declaratie care ne confirma ca varsta de pensionare se va mentine si din 2014 in conditiile prevazute de Legea nr. 19/2000, respectiv 65 ani barbatii si 60 de ani femeile:
"Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat astăzi că până în 2014 va fi menţinut programul anunţat privind vârsta de pensionare, astfel încât femeile ar urma să iasă la pensie, la acea dată, la 60 de ani, iar bărbaţii la 65 de ani.

"Până la 1 ianuarie 2014 nu se vor opera modificări faţă de ce este stabilit prin legea 19/2001. Este destul de greu de declarat în acest moment dacă vârsta de pensionare va ajunge la 70 de ani în 2050", a mai spus Sârbu, întrebat dacă Guvernul ia în considerare majorarea vârstei de pensionare, potrivit unui raport recent al Băncii Mondiale.
El a adăugat că o decizie de asemenea anvergură trebuie luată cu mult timp an înainte de data intrării sale în vigoare, întrucât fiecare om trebuie să ştie cu mulţi ani înainte la ce vârstă se va pensiona."

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mda..normal o persoana de gen f sau m care munceste in instituii de gen:parlament sau in locuri unde nu faci forta fizica ,se pot pensiona lejer si la 70 de ani nu si un om de rand care munceste pana cade jos ,,ca la varsta de 50 ani deja e ca o leguma,,deabea ca mai respira din diferite probleme de sanatate,,,deci legile normal caci legile sant facute in favoarea celor care ,stau relaxeati si citesc presa..in loc sa munceasca:D,,tragic!!!!